неділю, 2 березня 2014 р.

Мова.

Правий був колись Данило Яневський, коли затикав рот Ульянову. Втрата мови призведе до втрати держави, тому що без мови українці просто асимілюються в російськомовному суспільстві. Може, на мапі й залишиться назва "Україна", але як самобутня держава зі своєю самоідентичністю - ні. Що у вас за вічні проблеми з цим? Точніше, що у вас за штучно створені проблеми, бо ж зараз питання мови мене, наприклад, взагалі хвилює в останню чергу.
Читайте Конституцію України, там чітко і ясно вказано, що держава гарантує і забезпечує розвиток всіх мов національних меншин, навіть без тих законів, через відміну яких у ватників такий ахтунг, хоча незрозуміло з якої причини - 20 лет кто как хотел, так и говорил, а теперь у них проблема, видите ли. (Написав декілька слів російською - все, жидо-бендеро-рептилоїдні фашисти уже виїхали за мною - так собі це уявляють росіяни?)
У мене багато російськомовних друзів, але всі вони виключно за одну єдину державну мову - українську.
В побуті розмовляйте якою хочете мовою, але державна мова має бути одна - невже це так важко зрозуміти? Аргументів можу навести дуже багато, навіть з точки зору організації діловодства.
Інша справа, що Росія може ввести війська і під приводом того, що "Ленина свалили, нельзя так", чи взагалі без причини.
Коли це шовіністично налаштованим імперіалістам-карликам при владі в Росії була потрібна причина?

Немає коментарів:

Дописати коментар